Theatersportgroep Spons 'n Roses

Theatergroep Atvo

Amateur Toneel Vereniging Oosterbeek

Muziektheater De Plaats


  • Gedroomd land

8 augustus t/m 11 augustus 2019

Sonsbeek Theater Avenue


  • Serenade
  • Mijn irritante broertje Freek en de verdwenen spullen

ATVO is altijd op zoek naar nieuwe leden met een liefde voor toneel. Lijkt het u leuk om mee te doen aan toekomstige stukken? Wees welkom! Leer onze vereniging kennen en kom zelf meespelen! Mail ons.

Spons 'n Roses:

Wees niet voorzichtig

Bij twijfel: Ja

Kijk niet uit

en

begin onvoorbereidDit zijn de motto's van een theatersporter! Theatersport draait namelijk om improviseren: het spontaan laten ontstaan van een scène. Accepteren wat er op je afkomt, positief en creatief reageren en er boven al van genieten zijn essentieel.


Het publiek vormt bij theatersport een belangrijke bron van inspiratie. Aan het begin van een scène wordt het publiek door de spelers om suggesties gevraagd. Zo kan er bijvoorbeeld aan het publiek gevraagd worden een willekeurige locatie op te noemen, een relatie tussen personen, een voorwerp of een muziekstijl. Het is aan de spelers de genoemde suggesties te verwerken in de scène.


Net zoals bij andere sporten zijn er ‘spelregels’ die de kaders bepalen waarbinnen het spel gespeeld mag worden. De scènes zijn dus wel volgens bepaalde criteria opgebouwd, maar de inhoud moet ter plekke en zonder voorbereiding vormgegeven worden. In een wedstrijd spelen twee teams van vier spelers tegen elkaar. Het ene team daagt het andere uit tot een scène met een bepaald thema waarna de teams ieder een scène spelen. Vervolgens is de uitdaging aan het andere team, etc.


De spelregels, de amusementswaarde en de logica van de inhoud worden in de gaten gehouden door strenge en niet alledaagse rechters. Het publiek heeft natte sponzen tot haar beschikking om naar de rechters te gooien bij eventuele tegenvallende oordelen. En wanneer het publiek haar waardering voor de spelers extra wil onderstrepen kan het rozen naar de spelers gooien.


Wilt u nog meer weten over wat theatersport allemaal inhoudt? Kom gewoon een keer naar onze wedstrijden.


Reserveringen voor Spons 'n Roses:


Stuur een mail naar reserveren@spons-n-roses.nl met het aantal kaarten dat u wilt reserveren, de datum en uw naam.


Facebook pagina       

Site Spons 'n Roses